Ultra-bewerkt voedsel: naar een gebalanceerd perspectief

15 juni 2023
voedsel op tafel met het logo van JPI HDHL
Op donderdag 15 juni organiseert het internationale Joint Programming Initiative ‘Healthy Diet for a Healthy Life’ (JPI HDHL) een webinar met belangrijke experts over het overwerp ultra-bewerkt voedsel. Bent u erbij?

De term ultra-bewerkt voedsel roept vaak sterke meningen en zelfs controverses op. JPI HDHL organiseert een webinar met belangrijke experts over het onderwerp, om vanuit verschillende perspectieven een evenwichtiger licht te werpen op ultra-bewerkte voedingsmiddelen en om de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van gezondheid, rechtvaardigheid en duurzaamheid te verkennen. Vragen, zoals 'Wat zijn de voor- en nadelen? Wat is de rol van ultrabewerkte voedingsmiddelen vanuit het oogpunt van gezondheidsgelijkheid?' en nog veel meer komen aan bod tijdens het komende JPI HDHL-webinar.

De webinar wordt gegeven door onze sprekers, namelijk Dr. Kevin Hall (National Institute of Diabetes & Digestive & Kidney Diseases (NIDDK ), National Institute of Health), Prof. Carlos A. Monteiro (School of Public Health, University of Sao Paulo), and Prof. Edith Feskens (Global Nutrition, Wageningen University & Research).

Aanmelden

De webinar vindt plaats op donderdag 15 juni 2023, 14:30 - 16:00 uur. Registreren is mogelijk via deze link.

JPI HDHL

JPI HDHL is een gezamenlijke programmeringsinitiatief dat uit 17 landen (inclusief Nederland) bestaat. Samen stemmen zij onderzoeksprogrammering af en financieren zij nieuw onderzoek dat voedingsgerelateerde chronische ziekten voorkomt of tot een minimum beperkt. Lees meer over JPI HDHL.

Onderwerpen