Voor de beoordeling van de subsidieaanvragen voor het programma Zwangerschap en geboorte zoekt ZonMw referenten. Bent u onderzoeker in een voor zwangerschap en geboorte relevant vakgebied of heeft u onderstaande expertise en wilt u een aanvraag beoordelen? Meld u dan nu aan als referent!

Referenten die wij zoeken voor dit programma hebben expertise op het onderwerp zwangerschap, geboorte, leefstijlpreventie, preconceptiezorg, psychosociale problematiek, organisatie van zorg, shared deciscion making of ICT. Het liefst komen wij ook in contact met buitenlandse referenten. Ook als u iemand kent die deze expertise heeft, horen wij dat graag van u. Let op, kandidaat referenten mogen niet betrokken zijn bij de subsidieaanvragen.

Waarom referenten?

Om de kwaliteit van onderzoek in Nederland te waarborgen werkt ZonMw met referenten. Dit zijn experts in hun vakgebied, meestal onderzoekers verbonden aan kennisinstellingen, die een subsidieaanvraag beoordelen. Op deze manier dragen we met zijn allen de verantwoordelijkheid en wordt er kwalitatief goed onderzoek uitgevoerd in Nederland.

Wat doet een referent?

Een referent beoordeelt subsidieaanvragen met behulp van vastgestelde kwaliteitscriteria. In deze oproep behandelen referenten 1 of 2 aanvragen in de periode van 29 januari tot 14 februari 2018. Geschat wordt dat een beoordeling per aanvraag 4 uur duurt. U ontvangt voor de beoordeling geen vergoeding.

Aanmelden

Wilt u een bijdrage leveren om de kwaliteit van onderzoek over zwangerschap en geboorte in Nederland te kunnen waarborgen? Meld u dan nu aan als referent voor 25 januari as. Weet u iemand die hiervoor geschikt zou kunnen zijn? Stuur dit bericht dan gerust door.

Meer informatie

•    Heeft u een vraag? Mail dan: zwangerschap_en_geboorte@zonmw.nl 
•    ZonMw-thema Zwangerschap en geboorte

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website