Op 3 april 2017 gaat de eerste module van Paul Janssen Futurelab Leiden van start: dan start de online course Clinical Development Online. ZonMw stelt voor dit trainingsprogramma 9 scholarships beschikbaar aan de acht Universitaire Medisch Centra en het NKI/AVL.

Scholarships

De scholarships zijn bedoeld voor ondernemende biomedische/arts-onderzoekers die zich met behulp van unieke casuïstiek willen verdiepen in de ontwikkeling van nieuwe medische interventies en zelf een klinisch protocol willen opstellen. De interne aanmeld- en selectieprocedure verloopt via het decanaat van de UMC’s. De deadline voor het aanmelden van de geselecteerde onderzoekers bij Paul Janssen Futurelab is 13 maart 2017.

Beurs voor beste klinisch protocol

Naast de scholarships stelt ZonMw een prestigieuze beurs beschikbaar van 500.000 euro voor het beste klinisch protocol dat met de hulp van een mentor/expert ontwikkeld wordt tijdens het on-campus deel van de module Clinical Development. Voorwaarde is dat het ontwikkelde protocol geldt voor klinisch onderzoek met een geregistreerd geneesmiddel in een Nederlands onderzoeksinstituut of ziekenhuis. Paul Janssen Futurelab Leiden draagt het beste protocol als onderdeel van een volledig onderzoeksdossier voor bij ZonMw.

Meer informatie


Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website