De 1ste open oproep van het programma Voor elkaar! is inmiddels afgerond. Er zijn 15 projecten gehonoreerd, die in de loop van de zomer van start gaan.

De 15 gehonoreerde aanvragen scoorden het hoogst op de beoordelingscriteria uit de subsidieoproep. De projecten starten in de loop van de zomer. Vanaf september kunt u een overzicht en een beknopte omschrijving van de startende projecten terugvinden op de website van ZonMw. 

Veel aanvragen

Er was voor deze oproep in totaal 1 miljoen euro aan budget beschikbaar. Dit terwijl er voor ongeveer 7 miljoen euro aan budget was aangevraagd. Dat betekent dat er scherp geselecteerd moest worden op basis van de criteria uit de oproep. Alleen de allerbeste aanvragen zijn gehonoreerd; minder dan 20% van de aanvragen heeft subsidie gekregen in deze ronde.

2de open oproep in augustus

Rond 1 augustus 2019 opent de 2de open subsidieoproep. Dan kunt u weer een aanvraag indienen voor een projectsubsidie. Meer informatie over de nieuwe oproep volgt begin augustus.

Ondersteuning

Heeft u hulp nodig bij het aanscherpen van uw idee, of heeft u tips nodig voor het schrijven van een projectaanvraag? PGOsupport organiseert op 24 juli en 21 augustus speciale workshops om u voor te bereiden op het aanvragen van een subsidie. ZonMw organiseert op die dagen ook  informatiebijeenkomsten, waarop u vragen kunt stellen over het indienen van een aanvraag. U kunt zich hier aanmelden voor deze bijeenkomsten.

Evaluatie

ZonMw evalueert na afloop van elke subsidieoproep hoe alles is verlopen en wat er beter kan. Ook voor deze 1ste open oproep gebeurt dat. PGOsupport stelt binnenkort een enquête open voor alle mensen die een projectidee of aanvraag hebben ingediend, zodat zij feedback kunnen geven. Mocht u tips of suggesties hebben, dan kunt u deze in die enquête kwijt.

Vragen over de uitslag van uw projectaanvraag?

Als u nog vragen heeft over het besluit over uw aanvraag, kunt u een e-mail sturen naar participatie@zonmw.nl. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

Meer informatie

Voor meer informatie over het programma kunt u terecht op de programmapagina van Voor elkaar! Na de zomer komt er meer informatie over de projecten op de website te staan.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website