ZonMw en het Diabetes Fonds hebben een gezamenlijk programma opgesteld wat moet bijdragen aan oplossingen om diabetes type 2 te stoppen. Maandag 5 maart hebben Henk Smid, directeur van ZonMw, en Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds, de samenwerking ondertekend.

henk smid en hanneke dessing ondertekenen samenwerking

Hanneke Dessing: ‘Ik ben trots op deze samenwerking van twee organisaties die zich intensief inzetten om met onderzoek voortgang te boeken in de behandeling en genezing van diabetes. Met dit geld kunnen we echte stappen maken richting oplossingen voor diabetes type 2.’

Henk Smid: ‘Het Diabetes Fonds en ZonMw geven met hun samenwerking een belangrijk signaal aan het veld af, namelijk dat zij samen het grensverleggend onderzoek naar diabetes type 2 een impuls willen geven.’

Diabetes II Doorbraakprogramma

Ruim 1,1 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2 en dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. De gevolgen van deze aandoening zijn groot, mede door het risico op ingrijpende complicaties.

Onderzoek heeft al veel kennis opgeleverd over de achterliggende mechanismen, maar er is nog geen oplossing om diabetes type 2 te stoppen. ZonMw en het Diabetes Fonds hebben daarom samen een programma uitgezet om onderzoek te financieren. Daarmee kan een volgende stap gezet worden om diabetes type 2 terug te dringen.

Het Diabetes II Doorbraakprogramma biedt onderzoekers de mogelijkheid om nieuwe ideeën voor oplossingen voor diabetes type 2 in korte tijd te bewijzen. Om ze daarna uitgebreid te kunnen onderzoeken. Centraal staat hierbij: wat gaat hét verschil maken bij het voorkomen en stoppen van diabetes type 2?

Meer informatie


Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website