De prijs voor het meest inspirerende samenwerkingsverband is voor Sneldiagnostiek van bloedbaaninfecties bij patiënten met darmfalen. Anke Christenhusz en Yannick Wouters kregen de Medische Inspirator uitgereikt door juryvoorzitter Elizabeth Vroom. Het publiek koos dit project met maar liefst 4065 van de in totaal 8186 stemmen.

Oordeel jury

De jury vond het project van Wouters en Christenhusz van groot belang voor deze patiënten, die voeding via een infuus in de bloedbaan krijgen. Bloedvergiftigingen zijn immers levensbedreigend. Als patiënt en technische geneeskunde student is Christenhusz een aanwinst voor het onderzoek. Het onderzoek levert een bijdrage aan het ontwikkelen van een DNA-sneltest waarmee al binnen 4 uur een ziekteverwekker kan worden aangetoond, waardoor er vrijwel direct de juiste behandeling worden gestart, en de patiënten veel sneller weer gezond zijn en naar huis kunnen.

De Medische Inspirator

De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt en onderzoeker. Middels inspirerende filmpjes willen wij patiënten aanmoedigen zelf actie te ondernemen en onderzoekers te stimuleren om patiënten te betrekken bij hun onderzoek. De focus ligt daarbij op de behoefte van de patiënten. De prijs komt vanuit het ZonMw programma Medische Producten Nieuw en Nodig.

De genomineerden

Naast het winnende project waren Effectiviteit Percutane Tibiale Nerve Stimulation (PTNS) behandeling bij kinderen en Diagnostische test (microbioom profiling) voor herkenning van falen embryo implantatie de andere deelnemers. Met  2123 stemmen werd Diagnostische test voor herkenning van falen embryo implantatie tweede en won daarmee € 50.000. Effectiviteit Percutane Tibiale Nerve Stimulation won € 25.000. Een jury van experts en patiëntenvertegenwoordigers koos de 3 projecten uit 12 inzendingen.

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website