Vanaf 28 februari 2017 kunnen onderzoekers hun belangstelling tonen om de effectiviteit van bestaand beleid voor voeding, - en beweeginterventies te evalueren. Geïnteresseerde onderzoekers dienen een zogeheten “Expression of Interest” in waarin ze hun interesse en toegevoegde meerwaarde voor het netwerk toelichten.

Op basis van deze “Expression of Interest” worden een aantal onderzoekers geselecteerd die gezamenlijk het internationale netwerk zullen vormen die de effectiviteit van voeding, -en beweeginterventies gaan evalueren.

Dit internationale netwerk wordt gefinancierd door het JPI HDHL (Joint Programming Initiative, Healthy Diet for a Healthy Life). In deze JPI HDHL subsidieoproep werken 7 Europese landen samen om het “Policy Evaluation Netwerk” op te zetten. Hiervoor is ongeveer 4,5 miljoen euro beschikbaar gesteld waaraan Nederland 750.000 euro bijdraagt. De “Expressions of Interest” kunnen worden ingediend tot en met 31 maart 2017.

Het doel

Het “Policy Evaluation Network” werkt verder aan de uitkomsten van DEDIPAC (Determinants of Diet and Physical Activity Knowledge Hub), een recent afgerond project dat door het JPI HDHL is gefinancierd. Daarnaast moet het netwerk gebruik maken van andere bestaande methoden en frameworks om een consistente en duurzame aanpak te ontwikkelen voor het evalueren en benchmarken van bestaand beleid.

De onderwerpen

De subsidieoproep richt zich op de evaluatie van beleidsinterventies en beleidsmaatregelen op het terrein van voeding-, beweeg-  en zitgedrag. Beleid dat een indirecte invloed heeft op deze drie factoren kan ook worden meegenomen. Bijvoorbeeld beleid rondom transport, agricultuur of de omgeving en duurzaamheid.
Beleidsmaatregelen en interventies gericht op het gebruik van alcohol, tabak en drugs zijn uitgesloten in deze oproep.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website