Lou Corsius bezocht als patiëntenvertegenwoordiger ME/CVS de conferentie van de National Insitutes of Health (NIH) ‘Accelerating Research on ME/CFS’ in de Verenigde Staten. Belangrijk doel van het bezoek was om aandachtspunten, aanknopingspunten en relevante contacten op te doen voor de te ontwikkelen onderzoeksagenda ME/CVS in Nederland.

Tijdens de NIH-conferentie op 4 en 5 april bracht men in kaart wat de stand van de wetenschap is en waar de witte plekken zitten. Met als doel om vooruitgang te boeken op wetenschappelijk gebied. En daarmee de zorg voor patiënten te verbeteren. Aanwezig waren wetenschappers, behandelaars, mensen met ME/CVS en andere relevante partijen. Tijdens de conferentie hield Corsius een blog bij.

Nederland

Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport heeft ZonMw de opdracht gegeven een onderzoeksagenda te ontwikkelen naar myalgische encefalomyelitis / chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) als opstap naar het inrichten van een onderzoeksprogramma. De onderzoeksagenda moet veelbelovende kennisvragen identificeren waar nader onderzoek voor nodig is. Ook zal de onderzoeksagenda prioriteiten moeten aanbrengen binnen deze onderzoeksvragen. ZonMw gaat de opdracht uitvoeren in samenwerking met patiëntenvertegenwoordigers ME/CVS en organisaties in de zorg voor mensen met ME/CVS.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website