Donderdag 22 september gaven ZonMw en Vilans samen een workshop over het gebruik van kennispleinen op het onderwijsfestival van de Faculteit Gezondheidszorg van Hogeschool Utrecht. Over het algemeen waren de aanwezigen verrast over de grote hoeveelheid informatie die op de Kennispleinen te vinden is. Ter plekke ontstonden concrete ideeën voor samenwerking en verbinding met de hogeschool.

Ongeveer 25 docenten namen deel  aan de workshop. De docenten zagen zeker mogelijkheden om de kennis op de kennispleinen te benutten voor hun lessen of voor opdrachten voor studenten. Met name als eerste verkenning/introductie, waarna vervolgens een verdiepingsslag gemaakt kan worden voor de specifieke professie. Ook voor leken is deze informatie goed leesbaar en heel toegankelijk geschreven. Ze kunnen zich voorstellen dat ook mantelzorgers en patiënten zelf hier informatie af zouden halen.

Aandachtspunten

Tijdens de workshop gaven deelnemers aan dat er wel heel erg veel informatie op de kennispleinen staat, waardoor snel het overzicht kwijtraakt of verdwaalt. Daarnaast is het vaak niet duidelijk wat de bron is van de getoonde informatie en ook de afzender van de site is niet duidelijk. Een aantal docenten geeft aan dat de sites daarom voor hen (nog) niet voldoen aan de criteria die zij stellen aan bronnen voor hun studenten. Verder zouden zij graag meer casuïstiek zien, verwijzingen naar richtlijnen en verwijzingen naar andere disciplines die ingeschakeld kunnen worden (multidisciplinariteit).

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website