Een constructief debat dat bijdraagt aan een verantwoorde positionering van complementaire interventies in de Nederlandse gezondheidszorg. Dat is wat ZonMw beoogt met het benoemen van een begeleidingscommissie Consortium Complementaire Zorg per 1 februari 2016.

ZonMw volgt hiermee het advies op dat de stuurgroep 'Implementatie evidence-based complementaire zorg' vorig jaar gaf. Kern van dat advies was concrete stappen te zetten richting een Consortium Complementaire Zorg voor het vormgeven van goed onderzoek op dit gebied.

Begeleidingscommissie

De begeleidingscommissie bestaat onder andere uit de leden van de genoemde stuurgroep en heeft de komende anderhalf jaar twee taken: ten eerste een implementeerbare architectuur van het consortium formuleren en ten tweede potentiële partners voor het consortium bijeen brengen en gezamenlijk het consortium op te laten richten. Diverse academische en niet-academische instellingen gaven eerder aan interesse te hebben in deelname aan dit consortium. Om de begeleidingscommissie en potentiële leden van het consortium te ondersteunen komt er bovendien een adviesgroep.

De begeleidingscommissie bestaat uit Fenna Heyning (internist-hematoloog, directeur STZ), Hans de Goeij (bestuursadviseur De Oude Gracht Groep en voormalig DG Volksgezondheid), Hans Jeekel (oud-hoogleraar Chirurgie Erasmus MC), Jan Smit (hoogleraar Algemeen Interne Geneeskunde Radboudumc) en Martine Busch (directeur Van Praag Instituut). Leden van de adviesgroep zijn nog niet benoemd. 

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website