Ervaringsdeskundigen mee laten doen in onderzoek is nog lang niet vanzelfsprekend. Maar er is al veel kennis en ervaring in huis hoe je dat kunt doen. Om het onderzoekers die met ervaringsdeskundigen in hun project aan de slag willen gemakkelijk te maken, wordt een visuele routekaart gemaakt. Deze routekaart komt beschikbaar op www.participatiekompas.nl.

Samen met de gebruikers ontwikkelen

De routekaart geeft toegang tot algemene kennis over patiëntenparticipatie. Daarnaast biedt de routekaart informatie over randvoorwaarden voor succes, geschikte methodieken en instrumenten en relevante praktijkvoorbeelden. Daarvoor wordt bestaande kennis op een zodanige wijze gepresenteerd dat deze aansluit bij de wensen en vragen van onderzoekers. Om dit te realiseren doen onderzoekers, als gebruikers van deze kennis, mee in het project.

PGOsupport gaat de routekaart ontwikkelen, samen met onderzoekers van het Athena Instituut van de Vrije Universiteit van Amsterdam. De middelen om dit te doen zijn ter beschikking gesteld door ZonMw, KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, Alzheimer Nederland en Harteraad. Naar verwachting is de routekaart in de zomer van 2019 gereed.

Meer informatie

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website