Vijftien onlangs gepromoveerde onderzoekers gaan onderzoek doen aan buitenlandse onderzoeksinstellingen met een Rubicon-financiering van NWO en ZonMw. Het programma Rubicon is bedoeld om jonge, veelbelovende wetenschappers de mogelijkheid te geven internationale onderzoekservaring op te doen.

Een van de gehonoreerde projecten is onder andere een multidisciplinair team van chemici en ingenieurs die onderzoek doen naar de mogelijkheid om nieuwe gels te ontwikkelen die koolstofdioxide omzetten in brandstoffen met behulp van elektriciteit. Een ander onderzoek richt zich op de vraag wat jongeren kwetsbaar maakt voor complotradicalisering. Ook wordt een Rubiconbeurs gebruikt om de onbekende oorsprong van snelle radioflitsen uit het heelal te ontrafelen.

Onderzoek doen aan een buitenlands instituut

Ervaring in het buitenland is voor veel wetenschappers een belangrijke stap in hun carrière. De Rubiconbeurs maakt het voor de jonge onderzoekers mogelijk onderzoek te doen aan een buitenlands instituut dat de beste omgeving biedt voor het onderzoek. In totaal gaan veertien Rubicon-onderzoekers voor 24 maanden naar het buitenland, een laureaat gaat 12 maanden weg.

Zij gingen hen voor

Enkele onderzoekers die met een Rubicon-beurs de wijde wereld in zijn gegaan, vloggen over hun ervaringen in het buitenland. Een aantal van de vlogs is opgenomen voor aanvang van de covid-19 pandemie, maar ook tijdens de pandemie heeft het onderzoek doorgang gevonden. Bekijk hier hoe deze onderzoekers hun onderzoekservaring in het buitenland hebben beleefd.

Meer informatie

Bron: NWO

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website