Voor het NWA-programma Vernieuwing van Toezicht publiceert NWO begin februari een subsidieoproep over onderzoek naar de rol van toezicht in een veranderende samenleving. Onderzoekers en toezichthouders kunnen in consortia een voorstel indienen op onder andere het thema Kwaliteit en professionaliteit van toezicht.

Pixabay cartoon toeter

Thema’s

In de subsidieoproep die begin februari wordt gepubliceerd, staan onderzoeksthema’s centraal die gebaseerd zijn op de in 2018 gepresenteerde Wetenschapsagenda toezicht. De thema’s worden geclusterd in:

  • legitimiteit en gezag van toezicht in een complexe samenleving
  • kwaliteit en professionaliteit van toezicht
  • maatschappelijke verantwoording over de publieke waarde(n) van toezicht

Wie kunnen subsidie aanvragen?

Onderzoekers en toezichthouders worden uitgedaagd om samen tot prikkelende onderzoeksvoorstellen te komen op een of meerdere van deze themaclusters. In het programma is ruim € 4 miljoen beschikbaar voor 3 interdisciplinaire en kennisketenbrede consortia en een overkoepelend project.

Save the date: matchmakingsbijeenkomst 24 maart

Kom op 24 maart naar de matchmakingsbijeenkomst tijdens het Toezichtfestival om onderzoekers en toezichtprofessionals te ontmoeten en de mogelijkheden voor de vorming van consortia gezamenlijk te verkennen. Wilt u meer informatie over de matchmakingsbijeenkomst? Stuur dan een email naar nwa-toezicht@nwo.nl.

Meer informatie over:

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website