Ouder worden we allemaal, elke dag weer. Toch roept het woord ‘oud’ vaak heftige reacties op. Je haast je immers vaak om te benoemen hoe jong je je voelt. Het project UP!, onderdeel van het Nationaal Programma Ouderenzorg, vindt dat elke leeftijd waarde heeft. UP! gelooft in persoonlijke groei, tot de laatste snik. Blijf bewegen, blijf groeien, blijf je verbazen, tot het stopt.

Door middel van events (talkshows, festivals en thematische gesprekken in de wijk) wil UP! ouderen op een persoonlijke, realistische manier met elkaar in gesprek brengen over belangrijke en zingevende thema’s die ertoe doen als je ouder wordt, zoals rouw, spijt en intimiteit.

Inspiratie

Als je ouder wordt is verlies onlosmakelijk met je leven verbonden. Verlies van werk, van gezondheid en van je dierbaren. Hoe beter je dit onder ogen kan zien, hoe veerkrachtiger je in het leven staat en er kan zijn voor jezelf en anderen.

UP! biedt inspiratie rond het thema ouder worden, een frisse blik, ruimte voor scherpe randjes en veel moois. Elke UP! talkshow heeft een eigen invalshoek. Bekende en onbekende gasten vertellen hoe zij het avontuur van ‘ouder worden’ aanpakken. UP! toont initiatieven in de stad en er is altijd een flinke portie cultuur.

Talkshows

UP! Heeft in 2018 8 talkshows georganiseerd in debatcentrum De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Daarnaast is het format ingezet voor speciale gelegenheden, in samenwerking met diverse partners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Up! Ontbijtshow op 9 november 2018 in Deventer, of het WHAT’S UP symposium op 23 november 2018 in Leeuwarden.

Up! talkshow in uw stad?

UP! wil graag het succesvolle talkshow format samen met partners in het land inzetten. Hoe dat in zijn werk gaat en wat daar allemaal voor nodig is leest u in deze speciale brochure.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website