Implementatie van kennis gaat niet vanzelf, maar vergt een pro-actieve, vaak langdurige aanpak. Implementatie is onderdeel geworden van de dagelijkse praktijk en is een volwassen vakgebied geworden. Aan nieuwe kennis die niemand toepast hebben we tenslotte niks!

Er is steeds meer kennis aanwezig over implementatie. Het nieuwe nummer van het tijdschrift KiZ staat dan ook geheel in het teken van implementeren. Het begint met een overzicht van de kennis over implementatie en de daarbij benodigde expertise. Verder bevat het goed leesbare artikelen over wat implementatie is en hoe je dat kan aanpakken. Een aantal richtingen voor verdere doorontwikkeling worden aangereikt. Daarna volgen een aantal voorbeelden uit de praktijk van de curatieve zorg en de GGZ. Het nummer geeft ook zicht op de rol van het Kwaliteitsinstituut bij implementatie en laat zien welke (inter)nationale implementatie netwerken er bestaan.

Tot slot is er aandacht voor de implementatie van richtlijnen en het vraagstuk van de-implementatie. Al met al een waardevol nummer voor iedereen de geïnteresseerd is in implementatie en daar actief mee bezig is. Het themanummer is gratis te downloaden via onderstaande link. Op de website van het tijdschrift KiZ staat meer informatie, net als het digitale archief én de mogelijkheid tot abonneren.

Meer informatie:

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website