Terugkijken op de Slimme Zorg Estafette van 2022

De Slimme Zorg Estafette van 2022 is voorbij! Het waren weer vier mooie weken, waarin we met zijn allen hebben laten zien hoe hard we werken aan goede zorg. Van Limburg tot Groningen: het hele land doet mee. Graag blikken we terug op de mooie dingen die we vanuit ZonMw, samen met onze partners en zorgorganisaties, hebben gedaan. Zo zijn er activiteiten georganiseerd en video’s gemaakt vanuit de Stimuleringsregeling E-health Thuis, Zorg voor Innoveren en Active and Assisted Living.

Drie jaar SET video

Eind 2021 sloot de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) voor nieuwe aanvragers. Zorgorganisatie Basalt was de eerste organisatie die vanaf 2019 SET-subsidie ontving. De afgelopen drie jaar hebben zij hard gewerkt aan het opschalen van e-health toepassingen binnen de organisatie. Inmiddels is e-health al aardig ingebed in het zorgproces en zijn er mooie plannen om het nog verder uit te bouwen. Bekijk in deze video wat de regeling tot nu toe heeft opgeleverd.

SET webinar ‘Regionale samenwerking bij de inzet van zorgtechnologie’

Samenwerking tussen zorgorganisaties bij de inzet van zorgtechnologie: hoe gaat dat in zijn werk? Dat bespraken Kiyomid, Winanda en Richard tijdens het webinar van 24 februari. Zorgorganisaties De Zorgboog en Savant Zorg sloegen de handen ineen en maakten gebruik van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET). In dit inspirerende webinar deelden deze twee zorgorganisaties hun ervaringen met het opschalen van e-health binnen hun organisaties. Heb je het webinar gemist? Geen zorgen. Je kunt de opname hier terugkijken.

Video KwadrantGroep

Zorgorganisatie KwadrantGroep gaat als een speer wat betreft de inzet van zorgtechnologie. Met behulp van de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET) schaalden zij diverse e-health toepassingen op zoals beeldzorg, digitale deurtoegang en de medicijndispenser. Inmiddels hebben zij veel ervaring opgedaan met e-health. Welke mooie dat zijn zie je in hun filmpje.

SET-up webinar ‘Een eerlijk gesprek over de zorgmedewerker centraal’

Tijdens dit webinar besprak VitaValley één van de grootste uitdagingen bij het implementeren van technologie, namelijk de bereidheid van de zorgmedewerkers om met deze innovatie aan de slag te gaan. Wat gebeurt er als we de zorgmedewerker centraal zetten in plaats van de patiënt? Wat betekent dit voor je implementatieproces? En hoe zou je medewerkers nog beter kunnen ondersteunen? Bekijk het webinar hier terug.

Innovatiecafé patiëntparticipatie bij innovatie

Het programma Zorg voor innoveren organiseerde samen met Zorginnovatie.nl het eerste innovatiecafé van 2022 tijdens de Slimme Zorg Estafette. Met succes: de online bijeenkomst trok op 3 februari bijna 140 online bezoekers. Anne-Miek Vroom van IKONE en Rob in ’t Zand van Health-Thing openden de plenaire sessie en deelden hun ervaringen, tips en praktische handvatten over het betrekken van patiënten bij innovatie. Vervolgens gingen de bezoekers uiteen in 4 verschillende ronde tafelsessies. Benieuwd naar een samenvatting van deze bijeenkomst? Dat lees je hier.

Sluiting Slimme Zorg Estafette: implementatiesessie Zorg voor innoveren

Op donderdag 10 maart werd de Slimme Zorg Estafette landelijk in een online bijeenkomst afgesloten. Tijdens deze bijeenkomst deelde Senior Programmamanager Annemarie Penders samen met de zorginnovatoren van SecondMoov en Truesim haar kennis en ervaring op het gebied van implementatie- en opschalingsprocessen in de zorg. De sessie is hier terug te kijken (let op: u moet ingelogd zijn).

ZonMw Parel voor digitale avatar Anne

Het programma Active & Assisted Living organiseerde op 2 februari de webinar ‘van idee tot implementatie’. Tijdens deze webinar gingen we in gesprek met zorginnovator Annemarie Johannes. Zij is de bedenker van digitale avatar Anne, die mensen met geheugenproblemen helpt om zo zelfstandig mogelijk te leven. Annemarie vertelde over de obstakels die ze moest overwinnen om Anne tot een succes te maken. De uitzending is online terug te kijken.

Aan het einde van de webinar volgde nog een verrassing voor Annemarie. Zij kreeg namelijk een ZonMw Parel overhandigd door directeur Véronique Timmerhuis. In dit nieuwsbericht leest u meer over de Pareluitreiking.

Onderwerpen