Vanaf vandaag kunt u een subsidieaanvraag indienen in het programma Sportblessurepreventie. In deze subsidieronde staat onder meer kennisontwikkeling over de effectiviteit en implementatie van interventies gericht op het voorkomen van blessures in de breedtesport centraal. De deadline is 26 april 2018.

Sporten en bewegen is gezond, maar helaas lopen veel sporters blessures op. Dit leidt weer tot uitval en ziekteverzuim met soms hoog oplopende ziektekosten. Het aantal nieuwe sportblessures in Nederland is tussen 2008 en 2014 met 14 procent gestegen. In 2013 werden maar liefst 4,5 miljoen sportblessures opgelopen. Het programma Sportblessurepreventie wil nieuwe sportblessures voorkomen. In de eerste subsidieronde in 2015 zijn de eerste stappen hiervoor gezet met 7 projecten waarin interventies zijn (door)ontwikkeld en het effect ervan is gemeten.

Focus

De focus van deze tweede subsidieronde ligt vooral op onderzoek naar en de implementatie van al effectief gebleken interventies. Verder kan subsidie worden aangevraagd voor onderzoek naar de effectiviteit van bestaande interventies. Wanneer nodig kan ook de doorontwikkeling van bestaande interventies onderdeel zijn van de aanvraag. Samenwerking tussen kennisinstellingen en organisaties uit de sportpraktijk is verplicht.
Om zoveel mogelijk blessures te voorkomen ligt de focus in het ZonMw-programma op de preventie van blessures in de breedtesport. Verder heeft de preventie van veel voorkomende en ernstige blessures prioriteit, met name binnen sporten waarin veel blessures voorkomen. Dat zijn: voetbal, hardlopen, fitness, volleybal en tennis.

Budget en looptijd

Binnen deze ronde is 1.400.000 euro beschikbaar. Per project kan maximaal 200.000,- euro worden aangevraagd. Cofinanciering van ten minste 30% van de totale projectkosten is verplicht. We streven ernaar minimaal 7 projecten te honoreren met een maximale looptijd van 2 jaar.

Informatiebijeenkomst

Wilt u meer weten over de subsidieoproep Sportblessurepreventie 2018? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 5 maart a.s. bij ZonMw in Den Haag.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Mail ons: sportonderzoek@zonmw.nl

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website