ZonMw nodigt onderzoekers uit om een onderzoeksvoorstel in te dienen voor de subsidieoproep ‘Oversterfte in Nederland in de periode 2020-2021’. Het doel van deze subsidieoproep is om door middel van onafhankelijk academisch onderzoek inzicht te verkrijgen in de oorzaken van oversterfte in Nederland. Het onderzoek binnen deze subsidieoproep wordt gedaan met bestaande en beschikbare data.

De programmacommissie van het deelprogramma ‘Oversterfte in Nederland in de periode 2020-2021’ heeft een onderzoeksagenda opgesteld met daarin drie lijnen. Voor de onderzoeksvragen in lijn 1 wordt een literatuuronderzoek en internationale vergelijking uitgevoerd. De subsidieoproep voor onderzoeksvragen uit lijn 2 is open voor aanvragen. De focus van de subsidieoproep ligt op de kennishiaten opgenomen in lijn 2 van de onderzoeksagenda, waar onderzoek mogelijk gemaakt wordt met beschikbare en toegankelijke onderzoeks- en zorgdata.

Het onderzoek van lijn 3 uit de onderzoeksagenda komt op een later moment aan bod omdat er op dit moment beperkte toegang tot data is van het RIVM en de GGD voor externe onafhankelijke onderzoekers.

Onderzoekers kunnen hun aanvraag voor de subsidieoproep ‘Oversterfte in Nederland in de periode 2020-2021’ indienen tot vrijdag 30 september 14.00 uur.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website