U kunt nu uw projectidee indienen voor de subsidieoproep ‘Multinationale onderzoeksprojecten over gepersonaliseerde geneeskunde voor neurodegeneratieve ziekten’. De subsidie wordt verstrekt vanuit het EU Joint Programma Neurodegenerative Disease Research (JPND).

In het ziekteverloop van neurodegeneratieve aandoeningen is veel variatie. Het is daarom nog niet goed duidelijk welke medische interventies of zorgbehandelingen optimaal aansluiten bij het specifieke ziekteverloop van een persoon. Niet iedere patiënt heeft baat bij dezelfde behandeling. Met deze subsidieoproep wil JPND meer inzicht krijgen waarom een behandeling bij de een wel aanslaat, en bij de ander niet. De subsidieoproep vraagt om internationale, multidisciplinaire voorstellen om door middel van precision medicine, diagnostiek, zorg, (preventieve) behandelingen en interventies beter aan te laten sluiten bij de individuele pathologie.
Voor deze oproep is ruim 30 miljoen euro beschikbaar. De Nederlandse bijdrage is maximaal 1 miljoen euro.

Subsidieoproep

JPND en Memorabel

ZonMw draagt vanuit het nationale programma Memorabel, onderdeel van het Deltaplan Dementie, bij aan het internationale programma JPND.

Meer informatie

JPND is een internationaal programma. Alle informatie over de randvoorwaarden, het budget, de projectduur, wie kan aanvragen, waar u moet indienen, et cetera, staat in de uitgebreide subsidieoproep op de Europese JPND website.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website