Subsidieoproep ‘Inbedding, borging en verbinding’ sluit binnenkort

De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen voor de subsidieoproep ‘Inbedding, borging en verbinding’ nadert snel. Tot dinsdag 12 mei 2020 14.00 uur kunt u een subsidieaanvraag indienen.

Achtergrond

In het laatste jaar van het actieprogramma werken we toe naar inbedding, borging en verbinding van een goedwerkende aanpak voor mensen met verward gedrag. Het doel van deze subsidieoproep is daarom het inbedden en borgen van een goedwerkende aanpak voor mensen met verward gedrag, op praktisch en bestuurlijk niveau. Daarnaast is het doel om regio’s aansluiting te laten zoeken bij de landelijke programma’s die raken aan het thema verward gedrag.

Doel subsidieoproep

De subsidieoproep inbedding, borging en verbinding is een subsidieoproep op uitnodiging voor de 23 regio’s, zoals ingericht door het Schakelteam Personen met Verward Gedrag. Per regio is eenmalig budget van maximaal 150.000 euro vrijgemaakt. Het doel van deze subsidieoproep is (verder) inbedden en borgen van een goedwerkende aanpak voor mensen met verward gedrag én om aansluiting te zoeken bij de landelijke programma’s die raken aan het thema verward gedrag.

In een eerdere subsidieronde zijn 2 projecten gestart:
•    Bestuurlijke aansturing Zorg en Veiligheid in Gelderland-Midden (uitgevoerd door VGGM).
•    Drentse aanpak personen met verward gedrag – actieplan 2020 voor inbedding, borging en verbinding in Drenthe (uitgevoerd door GGZ Denthe).

Nieuwe subsidieronde

Het is begrijpelijk dat vanwege de omstandigheden rondom het coronavirus bepaalde administratieve zaken moesten worden uitgesteld. Daarom zijn alle subsidieoproepen met een deadline tussen 17 maart tot en met 30 april met 2 maanden verlengd. Mocht de nieuwe deadline van deze subsidieronde toch te vroeg komen, dan heeft u na de zomer nog een mogelijkheid. Dan wordt er een nieuwe subsidieoproep opengesteld met als deadline dinsdag 15 september 2020 om 14.00 uur.

Meer informatie