Subsidie voor ‘Regionale aanpak verward gedrag’ en ‘Integraal aanbod zorg en begeleiding’

Werkt u samen met partners uit zorg en veiligheid, het sociaal domein en/of welzijn aan het regionaal inbedden en borgen van een goed werkende aanpak voor (psychisch) kwetsbare mensen en hun omgeving? Of wilt u een integraal aanbod van begeleiding en behandeling van mensen met verward gedrag in het sociaal domein opzetten? Vraag dan nu subsidie aan.

Regionale aanpak

Na 2 jaar hard werken aan een goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag, andere (psychisch) kwetsbare mensen en hun omgeving, is vastgesteld dat er een goede basis is gelegd, maar dat er ook nog veel te doen is. De tweede fase van het actieprogramma rondom verward gedrag is gericht op het regionaal inbedden en borgen deze aanpak. Het gaat om een integrale persoonsgerichte aanpak waarbij de leefwereld van de mens centraal staat. Ten opzichte van de vorige subsidierondes zijn de volgende aandachtspunten extra van belang:

  • inbedding en borging
  • verbinden lokale en regionale initiatieven
  • domein overstijgende samenwerking
  • cliënten en naasten centraal

Op basis van een gedegen beschrijving van de actuele situatie en het probleem in uw regio bepaalt u de omvang van uw project (budget en looptijd). De subsidie bedraagt maximaal € 250.000,- per project en heeft een looptijd van maximaal 24 maanden. De deadline is op 26 maart 2019 om 14.00 uur.

Integraal aanbod zorg en begeleiding

De ondersteuning en zorg voor mensen met verward gedrag wordt zowel door gemeenten als zorgverzekeraars gefinancierd. Samenwerking tussen beide partijen is dus van cruciaal belang. Gemeenten en hun uitvoeringspartners kunnen nu subsidie aanvragen om een gezamenlijk aanbod van zorg en begeleiding te organiseren. De subsidie bedraagt maximaal € 20.000,- voor een startsubsidie en € 100.000,- voor een uitvoeringssubsidie en heeft een looptijd van maximaal 4 respectievelijk 16 maanden. Ook de deadline van deze subsidieronde is 26 maart 2019 om 14.00 uur.

U kunt subsidie aanvragen om:

  • een integraal aanbod van begeleiding en behandeling van mensen met verward gedrag in het sociaal domein op te zetten (startsubsidie)
  • een bestaande faciliteit voor integraal aanbod van (specialistische) begeleiding en (specialistische) behandeling, waarbij al afspraken zijn gemaakt tussen gemeente(n), zorgverzekeraar(s) en zorgaanbieder(s), specifiek te richten op mensen met verward gedrag
  • een nieuwe pilot te starten voor integraal aanbod van (specialistische) begeleiding en (specialistische) behandeling

Het is binnen deze subsidieoproep ook mogelijk om de taken van de jeugdzorg, die nu ook onder de verantwoordelijkheden van de gemeenten vallen, meer integraal aan te bieden.

Webinar

Wilt u meer weten over deze subsidieoproepen? Sluit u dan aan bij onze webinar op 21 februari van 10.00 tot 12.00 uur. Verdere informatie volgt binnenkort op onze website.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van subsidieoproepen en andere ontwikkelingen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief geestelijke gezondheid en volg ons op LinkedIn.

Meer informatie