Consortia van onderzoekers, praktijkinstellingen en een derde partij, zoals een bedrijf, kunnen een projectidee indienen voor onderzoek naar nieuwe manieren om langdurig gezond te leven. De deadline is 17 mei 2016. Vandaag werd het startsein hiertoe gegeven tijdens de conferentie ‘Alles is gezondheid’.

De Hartstichting en ZonMw hebben met deze subsidieoproep de ambitie dat iedereen in Nederland gezonde leefstijlkeuzes kan maken en deze leefstijl lang volhoudt. Om de ambitie te behalen, worden wetenschappelijk onderbouwde interventies ontwikkeld en toegepast in de praktijk. Hierin werken innovatieve partijen en gebruikers van resultaten samen.

Onderzoeksagenda

De basis voor de subsidieoproep is de onderzoeksagenda, die in 2014 door de Hartstichting samen met wetenschappers en andere groepen uit de Nederlandse samenleving is opgesteld. Deze subsidieoproep gaat over 1 van de thema’s van de onderzoeksagenda is: nieuwe manieren om een gezonde leefstijl lang vol te houden.

De Hartstichting en ZonMw roepen het veld op om krachten te bundelen en met kwalitatief hoogwaardige en grote onderzoeksideeën te komen.

Alles is gezondheid

Vandaag is de subsidieoproep gepitcht tijdens de derde conferentie van het nationale preventieprogramma ‘Alles is gezondheid’ waarin partijen afspraken maken en gezamenlijk acties ondernemen die een beweging op gang brengen. Een beweging die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland. De conferentie trok zo’n 400 personen. Een mooie plek om de oproep voor meer investering in onderzoek naar een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen van de enthousiaste deelnemers aan deze conferentie.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website