Welk team van patiënt en onderzoeker heeft de meest inspirerende samenwerking en wint de Medische Inspirator 2016? Stem op één van de projecten en bepaal welk team € 75.000 krijgt voor zijn onderzoek.

De genomineerden zijn:

  • Effectiviteit Percutane Tibiale Nerve Stimulation (PTNS) behandeling bij kinderen
  • Bloedvergiftigingen bij Darmfalen patiënten
  • Diagnostische test (microbioom profiling) voor herkenning van falen embryo implantatie

Een jury van experts en patiëntenvertegenwoordigers heeft deze 3 projecten uit de 12 inzendingen gekozen. U kunt van 1 tot en met 29 september kiezen wie nummer 1, 2 en 3 worden. Zij winnen respectievelijk € 75.000, € 50.000 en € 25.000 voor hun onderzoek. Stemmen doet u via www.zonmw.nl/stemnu. Op deze website staan ook de filmpjes over de drie projecten.

Op vrijdag 30 september 2016 is de prijsuitreiking tijdens het wetenschapsevent ‘Shakespeare Lives in Science’ van Famelab, in Arminius Debate Centre in Rotterdam.

De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt en onderzoeker. Middels inspirerende filmpjes willen wij patiënten aanmoedigen zelf actie te ondernemen en onderzoekers te stimuleren om patiënten te betrekken bij hun onderzoek.

Meer informatie over de prijs, de jury en de genomineerde projecten is te vinden op www.zonmw.nl/mpnn.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website