Samenwerking is een belangrijke pijler onder het Zonmw-programma TopZorg, waarin zeer specialistische zorg gecombineerd wordt met wetenschappelijk onderzoek in drie niet-academische ziekenhuizen. Dat de samenwerking tussen deze drie ziekenhuizen, universitaire medische centra en andere kennisinstellingen tot wederzijds voordeel leidt, blijkt uit interviews met sleutelfiguren in de vandaag verschenen digitale publicatie.

operatiekamer Oogziekenhuis Rotterdam

Cardioloog prof. dr. Lucas Boersma, werkzaam in het St Antonius ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein én hoogleraar in het AMC in Amsterdam pleit ervoor dat topklinische ziekenhuizen en umc’s meer nog dan nu de synergie gaan zoeken ‘en elkaar wat gunnen’. Dr. ir. Koen Vermeer, directeur van het onderzoeksinstituut van Het Oogziekenhuis: ‘Wij zijn een mooie proeftuin voor innovaties door onze focus op één specialisme en door de grote aantallen patiënten die wij behandelen.’ En Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis Tilburg (ETZ) en Tilburg University ondertekenden op 7 mei een overeenkomst om nóg nauwer te gaan samenwerken. In de digitale publicatie zijn hiervan mooie voorbeelden te vinden. Neurochirurg en programmacommissielid prof. dr. Wilco Peul hoopt dan ook dat ZonMw in de toekomst steeds meer subsidieaanvragen uit algemene ziekenhuizen krijgt.

Meer over samenwerking binnen TopZorg, leest u in de digitale publicatie: TopZorg: samenwerking TopZorg ziekenhuizen en academische instellingen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website