Eind april sluit de subsidieoproep Sportblessurepreventie 2018. Voor de beoordeling van de subsidieaanvragen zijn we op zoek naar referenten. Bent u onderzoeker of bent u werkzaam in de praktijk van sport en bewegen en heeft u daarnaast onderzoekservaring op het gebied van sportblessurepreventie of aanpalende vakgebieden? Meld u dan nu aan als referent!

Om de kwaliteit van onderzoek in Nederland te waarborgen werken we met referenten. Dit zijn experts in hun vakgebied, meestal onderzoekers verbonden aan kennisinstellingen, die een beoordeling geven aan subsidieaanvragen. Op deze manier dragen we met zijn allen de verantwoordelijkheid en wordt er kwalitatief goed onderzoek uitgevoerd in Nederland.

Wat wordt van u verwacht?

Een referent beoordeelt subsidieaanvragen met behulp van vastgestelde criteria voor kwaliteit en relevantie. Om referent te zijn in deze subsidieronde verwachten wij dat u in de periode van 7 tot 22 mei in de gelegenheid bent om in ieder geval 1 en maximaal 3 aanvragen te beoordelen. U heeft ongeveer 4 uur nodig om een aanvraag te beoordelen. Houdt u er rekening mee dat de aanvragen in het Engels zijn opgesteld. Voor het beoordeling van subsidieaanvragen ontvangt u geen vergoeding.

Voorwaarden

We zoeken referenten met kennis over sportblessurepreventie. U mag ook in de praktijk van sport en bewegen werkzaam zijn en eerder onderzoekservaring hebben opgedaan. De onderzoekservaring moet opgedaan zijn op het gebied van sportblessurepreventie of hieraan gelieerde vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan (sport)fysiotherapie, inspanningsfysiologie, bewegingswetenschappen, etc. De besluitvorming kan alleen objectief en transparant verlopen als belangenverstrengeling of schijn daarvan wordt voorkomen. We gaan ervan uit dat onze referenten in staat zijn een onafhankelijk oordeel te geven over de aanvraag die we voorleggen en dat de aanvragen strikt vertrouwelijk worden behandeld. Dit houdt in ieder geval in dat als u zich als referent beschikbaar stelt, niet zelf ook direct betrokken bent bij één van de aanvragen die wordt ingediend in de subsidieronde. Kijk voor verdere informatie over betrokkenheid op de pagina Integriteit en belangenverstrengeling (kopje Betrokkenheid).

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website