Vanaf vandaag staat de nieuwe subsidieoproep open voor workshops waarin onderzoekers in samenwerking met patiëntenorganisaties patiëntgedreven onderzoeksagenda’s naar concrete onderzoeksvragen of projectideeën willen vertalen.

Meer en meer worden patiënten of andere eindgebruikers betrokken bij de innovatie van medische producten. Toekomstige eindgebruikers zoals patiënten, cliënten of zorgverleners kunnen tenslotte als geen ander aangeven waar behoefte aan is en waar dat (onderzoeks)product aan zou moeten voldoen. Daarnaast nodigen we patiëntenorganisaties nadrukkelijk uit om initiatief te nemen om de positie van de patiënt in wetenschappelijk onderzoek te versterken en ervoor te zorgen dat de prioriteiten van patiënten op de wetenschappelijke onderzoeksagenda’s komen.

Door middel van workshops kunnen onderzoekers zich samen met patiënten en andere eindgebruikers verdiepen in de onderzoeksprioriteiten van patiënten en de meest geschikte vormen van participatie in onderzoek. Als onderdeel van het programma Medische Producten: Nieuw en Nodig wil ZonMw met deze workshops onderzoekers en eindgebruikers de mogelijkheid bieden om samen aan de slag te gaan op basis van patiëntgedreven onderzoeksagenda’s.

Subsidieaanvragen voor de MPNN workshops kunnen tot uiterlijk 3 september 2019 worden ingediend. Er is maximaal €12.500,- per workshop beschikbaar voor o.a. procesbegeleiding en locatie.

Heeft u nog geen samenwerking met onderzoekers, patiëntenorganisaties of eindgebruikers als patiënten, cliënten, mantelzorgers en/of ouderen, en bent u daar wel in geïnteresseerd? Neemt u dan contact met ons op via MPNN@zonmw.nl, zodat wij u mogelijk met hen in contact kunnen brengen.

Ga voor meer informatie over de subsidieronde naar de oproep MPNN workshops.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website