30 september vond de eerste dag van het tweedaagse MPNN workshop ‘Uitwerking van prioriteiten van de nationale onderzoeksagenda jeugdreuma in concrete onderzoeksvoorstellen’ plaats. Patiënten, ouders van kinderen met reuma, onderzoekers en behandelaars kwamen online bij elkaar om drie onderwerpen op de onderzoeksagenda jeugdreuma uit te werken nl.: pijn en vermoeidheid; gepersonaliseerde medicamenteuze behandeling en; voeding en dieet.

De onderzoeksvoorstellen zullen worden ingediend in het internationaal project UCAN CAN-DU. Zowel onderzoekers, artsen en patiënten vonden deze interactieve bijeenkomst zeer waardevol; om van tevoren samen na te denken over het onderzoek, waarmee de relevantie van het onderzoek vergroot wordt. Hier kan je meer lezen over de onderzoeksagenda.

PGO Impactprijs

De onderzoeksagenda jeugdreuma heeft 1 oktober de PGO Impactprijs 2020 gewonnen. Bekijk hier het filmpje met hun inspirerende verhaal

Achtergrond

Meer en meer worden patiënten of andere eindgebruikers betrokken bij de innovatie van medische producten. Toekomstige eindgebruikers als patiënten, cliënten of zorgverleners kunnen tenslotte als geen ander aangeven waar behoefte aan is en waar dat (onderzoeks)product aan zou moeten voldoen. Tegenwoordig zijn steeds meer patiëntgedreven onderzoeksagenda’s beschikbaar. De workshops zijn bedoeld om deze patiëntgedreven onderzoeksagenda te vertalen naar concrete onderzoeksvragen en projectideeën. Met deze workshops willen wij eindgebruikers en onderzoekers in de gelegenheid stellen om samen met de onderzoeksprioriteiten van patiënten aan de slag te gaan.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website