Hoe zorgen we ervoor dat zorginnovaties zich kunnen bewijzen? En wat maakt dat bewezen succesvolle vernieuwingen ook elders worden overgenomen? Vandaag lanceert Zorg voor innoveren tijdens de eHealth Week de volledig vernieuwde OpschalingsGids. Deze digitale publicatie is een toolbox die zorgvernieuwers nóg beter toerust om van hun vernieuwing een opschalingssucces te maken.

Toolbox voor opschaling

Hoewel opschaling een lastig proces kan zijn, zijn er veel voorbeelden van succesvolle zorgvernieuwers, die met hun innovatie veel voor elkaar hebben weten te krijgen. Naast deze praktijkverhalen bevat de OpschalingsGids veel tools: tips en trucs en handige verwijzingen en overzichten van innovatoren binnen én buiten de zorg. De gids is opgebouwd rondom de hoofdonderwerpen ondernemerschap, financiering, verandermanagement en voorwaarden voor succes. In dit laatste thema gaan we nader in op samenwerking, onderzoek, onderwijs en juridische aspecten.

Voor en door zorgvernieuwers

De informatie in de OpschalingsGids is bruikbaar voor zowel zorgvernieuwers mét als zonder ervaring in de gezondheidszorg. De publicatie is gemaakt voor én door zorgvernieuwers. Ook de input van de OpschalingsTop (december 2015) is er in meegenomen. Zorg voor innoveren beoogt geen kant-en-klare oplossingen te bieden en beschouwen de gids als een product in ontwikkeling. Suggesties van gebruikers en lezers zijn dan ook van harte welkom!

Nog betere gezondheidszorg

Zoals minister Schippers benadrukt in haar voorwoord: “Leer van degenen die je zijn voorgegaan. Hun verhalen staan in deze gids. Want met de juiste informatie en adviezen kunnen we gezondheidszorg in Nederland nog meer verbeteren!”

De Opschalingsgids is in het Nederlands en het Engels te downloaden via:

OpschalingsGids

UpscalingGuide

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website