Vorige week heeft ZonMw de oproep geopend om projectideeën in te dienen voor de subsidie ‘Kwaliteit van Zorg: Actieonderzoek Innovatieve Zorg’. De deadline voor inschrijven is 2 mei 2017.

Dit projectidee heeft betrekking op actie-onderzoek ter verbetering en vernieuwing van zorg bij de zorgorganisaties, in samenwerking met andere (zorg)partners. Onderwerpen kunnen zijn: innovatie van zorg, organisatie van zorg, evaluatie van zorgprocessen middels kort-cyclisch actie-onderzoek, waarde gedreven zorg of patiëntgerichte zorg.

“Onze zorg staat bol van de creatieve en inspirerende initiatieven.”, zo sprak minister Edith Schippers na de afsluiting van de E-Healthweek in januari. “Mensen hebben de mooiste ideeën, maar de slag naar onderzoek wordt vaak niet gemaakt. Werkt jouw idee echt in de dagelijkse praktijk? Voorziet het in een behoefte? Wat is er nodig om een innovatie ook in andere organisaties succesvol te maken? Dat soort vragen moeten beantwoord worden. Ook duren bestaande onderzoekmethoden vaak erg lang en daardoor zijn ze niet geschikt voor de enorm snelle ontwikkeling die de zorg doormaakt. Met dit geld wil ik een zet in de goede richting geven.”

Meer informatie is te vinden op de subsidiekalender van ZonMw.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website