Voor deelname aan de Bio Art & Design Award (BAD Award) van 2018 kunnen onderzoekers zich nu aanmelden! Deze competitie is bedoeld om getalenteerde internationale bio-kunstenaars en ontwerpers te laten samenwerken met Nederlandse onderzoeksgroepen uit de Life Sciences & Health. De samenwerking biedt deelnemers vaak inspirerende nieuwe inzichten op het grensgebied tussen kunst en wetenschap en leidt tot biokunst die voor een breed publiek wordt tentoongesteld.


De competitie bestaat al 7 jaar en wordt uitgevoerd door ZonMw, in samenwerking met NWO.  De 3 winnende bio-kunst/design projecten krijgen elk € 25.000,- en hebben 6 maanden om hun plannen uit te werken. Daarna worden de werken geëxposeerd bij kunstplatform MU in Eindhoven en mogelijk ook bij het Universiteitsmuseum in Utrecht.

De deelnemende onderzoeksgroepen variëren van jaar tot jaar en werden eerder uitsluitend op uitnodiging van ZonMw en NWO geselecteerd. Dit jaar wordt voor het eerst aan onderzoeksgroepen de mogelijkheid geboden zich aan te melden met een korte toegankelijke omschrijving van de onderzoekslijn. De selectie van de onderzoeksgroepen wordt deels gebaseerd op volgorde van binnenkomst, maar ook de mogelijke aansluiting voor biokunstenaars en de variatie aan onderwerpen is bepalend.

Voor deelname aan de competitie van 2018 kunnen onderzoekers zich nu aanmelden tot uiterlijk 1 oktober 2017 door een e-mail te schrijven naar badawards@zonmw.nl. Graag naam van de onderzoeker, onderzoeksgroep, onderzoeksinstituut plus een Engelstalige korte toegankelijke  omschrijving van de onderzoekslijn (zie voorbeelden op www.badaward.nl) toevoegen aan de e-mail. Eind oktober hoort u of u bent geselecteerd om mee te doen in 2018.

Het streven is om de kunstenaars een gevarieerd en interessant palet aan onderzoeksonderwerpen uit de Life Sciences & Health te bieden. De 12 deelnemende onderzoeksgroepen worden vóór het bekendmaken van de nieuwe subsidieoproep voor de kunstenaars – per 1 december 2017 - bekend gemaakt op de website. Jaarlijks melden ca 50 kunstenaars zich aan. Een deel van de kunstenaars wordt uitgenodigd voor een door ZonMw georganiseerd matchmakingsevent in maart 2018, waar de onderzoeksgroepen ook vertegenwoordigd zijn en voorkeuren voor samenwerking kunnen worden aangegeven.

Voor meer informatie over de BAD Award en de lijst van onderzoeksgroepen die meededen in 2017, zie de website (www.badaward.nl).

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website