Onderzoeksgroepen kunnen zich nu al aanmelden voor de Bio Art & Design (BAD) Award in 2019.

vrouw verwonderd kunstwerk bad award

Up until the BAD Award I had never been involved in [collaborations with artists]. And now, years later, I can say it has had much impact on my development; my entire work approach. (…) I find it very refreshing.

De BAD Award is een competitie die internationale bio-kunstenaars en –ontwerpers verbindt met Nederlandse onderzoeksgroepen uit de Life Sciences waarna ze samen een bio-kunstwerk ontwikkelen. Niet alleen zorgt deze samenwerking voor nieuwe inzichten op het grensgebied tussen kunst en wetenschap, de BAD Award is voor beide partijen een unieke ervaring.

I’ve started thinking differently about materials and how tissues grow. I’ve even written a grant proposal afterwards in which I used those new ideas. (…) [The BAD Award] has opened my eyes to a different aspect which I would normally overlook.”

Wil jij je ook met je onderzoeksgroep verder ontwikkelen en met een andere blik naar je dagelijks werk kijken? Schijf je onderzoeksgroep dan voor 23 november 2018 in!

BAD Award

De BAD Award is een samenwerking tussen ZonMw, NWO, kunstplatform MU en Bio Art Laboratories. Jaarlijks melden 40 tot 50 internationale kunstenaars zich aan waarvan een deel wordt uitgenodigd voor de matchmaking bijeenkomst in maart 2019. Hier maken de onderzoekers en kunstenaars kennis met elkaar en kunnen ze na speeddates hun voorkeuren voor samenwerking aangeven. Bij een succesvolle match werken de onderzoeker en kunstenaar samen hun voorstel uit. De drie winnende bio-kunstprojecten ontvangen in juni 2019 elk €25.000,- en hebben zes maanden de tijd om hun plannen uit te werken. Daarna worden de bio-kunstwerken voor een breed publiek geëxposeerd bij kunstplatform MU in Eindhoven. Bekijk voor meer informatie over de BAD Award en de winnaars van voorgaande jaren de BAD Award website.

Aanmelden

Onderzoeksgroepen kunnen zich aanmelden tot 23 november 2018. Stuur een mail naar badawards@zonmw.nl met daarin:

  • De naam van de onderzoeksgroep of onderzoeksinstituut;
  • Een korte en toegankelijke Engelstalige omschrijving van de onderzoekslijn (max. 100 woorden);
  • Naam en contactgegevens van de onderzoeker (voor voorbeelden zie onze website).

Akkoord van het hoofd van de onderzoeksgroep is een voorwaarde voor deelname, aio’s kunnen alleen deelnemen in samenwerking met andere onderzoekers.

De selectie van onderzoeksgroepen door ZonMw wordt grotendeels gebaseerd op volgorde van binnenkomst, maar ook de mogelijke aansluiting van de bio-kunstenaars en de variatie aan onderwerpen en kennisinstellingen is bepalend. Voel je vrij om dit bericht te verspreiden onder andere geïnteresseerde onderzoekers.

Eind november 2018 krijg je te horen of je mee mag doen. Begin december worden de onderzoeksgroepen bekend gemaakt op de BAD Award website. Dit valt tegelijk met het bekendmaken van de nieuwe subsidieoproep voor de kunstenaars.

Afbeelding: The Art of Deception, door Isaac Monté i.s.m. Ecological Science, VU Amsterdam. Photo ©: Hanneke Wetzer

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website