Per 1 augustus zijn alle schoolterreinen rookvrij. Een mooie mijlpaal! Daar is volop onderzoek aan vooraf gegaan. Om kennis te ontwikkelen én om deze kennis te verspreiden en implementeren op scholen. Een kijkje terug in de tijd.

Met subsidie van ZonMw hebben deze 2 projecten bijgedragen aan het rookvrij maken van de schoolterreinen:

Kennis ontwikkelen

Van 2013 t/m 2018 liep het project Het voortgezet onderwijs rookvrij. De focus lag op het ontwikkelen van effectieve strategieën en methoden om scholen te ondersteunen bij hun besluitvormingsproces ten aanzien van het realiseren van een rookvrij schoolterrein.

Kennis verspreiden en implementatie

Van 2017 t/m 2018 liep het project Op school steek je niks op! Dit project zorgde voor de verspreiding van de kennis uit het project ‘Het voortgezet onderwijs rookvrij’. (Tranzo), zodat scholen een rookvrij schoolterrein goed gingen invoeren.

Gedurende het project zijn er Nederlandstalige publicaties verschenen, is een symposium georganiseerd rondom het thema en zijn er presentaties verzorgd bij betrokken partijen als GGD’en.

Er is een factsheet verschenen en de aanbevelingen uit het project zijn gepubliceerd op de website Rookvrij schoolterrein van het Trimbos-instituut.

De resultaten van het onderzoek zijn door het Trimbos-instituut verspreid via het project ‘Rookvrije Schoolterreinen’.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website