Het bestaande middel toculizumab werkt voor zeer zieke Covid-19-patiënten op de Intensive Care. Dat zijn de eerste resultaten van de deelstudie van het REMAP-CAP-onderzoek uitgevoerd in meer dan 260 ziekenhuizen over de hele wereld.

UMC Utrecht coördineert het Europese deel van de studie. Het middel toculizumab is in Nederland al langer beschikbaar tegen bijvoorbeeld reumatoïde artritis. Covid-19-patiënten kunnen per direct behandeld worden met dit middel.

Het onderzoek is zo opgezet dat – bijvoorbeeld tijdens een pandemie – middelen snel op effectiviteit zijn te testen. Dit onderzoek is opgezet als een doorlopende internationale IC-studie naar de behandeling van longontsteking. Na vier jaar van voorbereiden, startte de studie in inmiddels acht Nederlandse ziekenhuizen en in 48 ziekenhuizen in 15 Europese landen en in Australië, Nieuw-Zeeland, VS en Canada. De studie wordt in Europa gefinancierd door de Europese Commissie. Ook ZonMw draagt bij aan financiering van de deelstudie ANACOR-IC.

Naar het nieuwsbericht op de website van UMC Utrecht.

Meer over het project Anakinra voor de behandeling van coronavirus infectious disease 2019 op de Intensive Care (ANACOR-IC) en ander corona-onderzoek.

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website