De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 86 ervaren onderzoekers een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend, 15 hiervan vallen onder het werkterrein van ZonMw.

De Vidi-onderzoeker kan met een maximaal subsidiebedrag van € 800.000,- één of meer onderzoekers aanstellen, om daarmee een krachtige impuls te geven aan zijn of haar onderzoekcarrière.

De laureaten gaan met het geldbedrag onder andere onderzoeken hoe het brein complexe geluiden verwerkt en hoe je computers efficiënt kan laten rekenen aan reusachtige hoeveelheden data en ingewikkelde modellen. Ook zal met de Vidi een toolbox worden ontwikkeld waarin eenvoudig duizenden verschillende therapieën kunnen worden getest met een enkel experiment - met als uiteindelijk doel osteoporose te behandelen, en wordt een computersysteem ontwikkeld om menigtes te managen tijdens grootschalige evenementen.

Vidi-laureaten aan het woord

Onderzoekers Frances Handoko-de Man (VUmc), Pieter Schwabe (Radboud Universiteit Nijmegen), Jacco van Sterkenburg (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Marvin Tanenbaum (Hubrecht Institute) vertellen in deze videoreeks over hun droom voor de toekomst en waar ze hun Vidi voor gaan inzetten.

Meer informatie

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website