De expertjury van de Medische Inspirator prijs is vernieuwd. De achtkoppige deskundige jury heeft een nieuwe voorzitter en drie nieuwe juryleden.

De nieuwe juryvoorzitter is ir. Anneke Wijbenga. Wijbenga was eerder werkzaam bij onder andere de Gezondheidsraad en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Momenteel is zij voorzitter van de Schildklier Organisatie Nederland.

De drie nieuwe juryleden zijn Margriet Crezee, Daan van Eijk en Cees Smit. Crezee is adviseur patiëntenparticipatie Digitale Zorg bij PGOsupport en patiëntvertegenwoordiger in adviesraad van de stichting Care4BrittleBones. Prof. ir. Daan van Eijk is hoogleraar Industrial Design aan de TU Delft. Bij de vorige editie was hij al betrokken als gast-jurylid, nu sluit hij officieel aan bij de jury. Het derde nieuwe jurylid is Dr. Cees Smit, patiëntvertegenwoordiger en eredoctor van de Universiteit van Amsterdam voor zijn werk op het terrein van hemofilie, patiëntenparticipatie en medische biotechnologie.

Voor een volledig overzicht van de jury kun je kijken op de pagina van de Medische Inspirator prijs.

Over de Medische Inspirator prijs

De Medische Inspirator is een prijs voor het meest inspirerende samenwerkingsverband tussen patiënt, patiëntenorganisatie en onderzoeker. Elk jaar worden door een onafhankelijke jury van experts drie onderzoeksgroepen genomineerd. Deze onderzoeksgroepen worden begeleid in het opnemen van een promotievideo die gebruikt wordt tijdens een vier weken-durende campagne periode.

De indieningstermijn voor de huidige ronde is net gesloten. Binnenkort wordt bekend gemaakt wie de drie genomineerden zijn. Vanaf oktober begint de campagneperiode, waarna tijdens een feestelijke uitreiking de winnaar bekend zal worden gemaakt. Die ontvangt een bedrag ter waarde van maximaal € 100.000, bedoeld voor de financiering van een onderzoeksproject dat overtuigend aansluit bij een patiëntbehoefte en gericht is op het realiseren van een medisch product.

Meer informatie over de prijs en de winnaars van voorgaande jaren is te vinden via de pagina van de Medische Inspirator prijs.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website