Moniek Pieters en Edwin Maalderink zijn benoemd als bestuurslid van ZonMw. Richard Janssen en Marjolein Verstappen hebben per 1 oktober 2018 het ZonMw bestuur verlaten. De bestuursleden zijn benoemd door minister de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Raad van Bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). 

Moniek Pieters

Pieters studeerde Levensmiddelentechnologie in Wageningen en promoveerde bij de vakgroep Biofarmacie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Zij startte in 1993 bij het RIVM als onderzoeker in de risicobeoordeling van stoffen en ontwikkelde zich verder via diverse managementfuncties. In 2006 werd zij benoemd tot directeur Volksgezondheid en Zorg bij het RIVM en was onder andere verantwoordelijk voor de Volksgezondheid Toekomstverkenning (VTV) en de nieuw opgerichte Centra voor Bevolkingsonderzoek en Gezond Leven. Sinds 2013 is Moniek directeur Publieke Gezondheid in Gelderland-Zuid en verantwoordelijk voor de GGD en de GHOR in de regio.

Edwin Maalderink

Maalderink deed zijn studie bedrijfswetenschappen aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Edwin Maalderink heeft o.a. gewerkt als financieel directeur bij Radboudumc en Medisch Spectrum Twente. Ook heeft hij bij verschillende zorgorganisaties veranderingstrajecten aangestuurd op het gebied van besturing, bedrijfsvoering en organisatieinrichting. Hij is nu lid van de Raad van Bestuur bij Gelre ziekenhuizen. Edwin neemt van Richard Janssen de portefeuille financiën over.

Dank

We bedanken Richard Janssen en Marjolein Verstappen voor hun jarenlange inzet.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website