Minister Edith Schippers kondigde tijdens de afsluiting van de nationale E-Healthweek 2017 een nieuw te openen ZonMw subsidieoproep aan over innovatieve zorg.

“Onze zorg staat bol van de creatieve en inspirerende initiatieven. Mensen hebben de mooiste ideeën, maar de slag naar onderzoek wordt vaak niet gemaakt. Werkt jouw idee echt in de dagelijkse praktijk? Voorziet het in een behoefte? Wat is er nodig om een innovatie ook in andere organisaties succesvol te maken? Dat soort vragen moeten beantwoord worden. Ook duren bestaande onderzoekmethoden vaak erg lang en daardoor zijn ze niet geschikt voor de enorm snelle ontwikkeling die de zorg doormaakt. Met dit geld wil ik een zet in de goede richting geven,” aldus Schippers.

Subsidieoproep in het voorjaar

ZonMw komt dit voorjaar met een oproep waarin organisaties die al vernieuwende ideeën inzetten gevraagd worden om subsidie aan te vragen. Het gaat daarbij om onderzoek naar het versnellen van veelbelovende initiatieven in de organisatie van de zorg, die de kwaliteit van zorg aanmerkelijk verhogen. Er is hiervoor 1 miljoen euro beschikbaar. Houd de subsidiekalender in de gaten voor de oproep.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website