Journalisten kunnen een grotere rol spelen in het voorkomen van zelfdoding, ontdekte Lonneke van Leeuwen van het Trimbos-instituut. Zij onderzocht – met financiële steun van ZonMw - hoe media over suïcide berichten, maar ook hoe zij mensen met suïcidale gedachten kunnen stimuleren hulp te zoeken. Daarover gaat het hoofdartikel van Mediator 33, het online magazine van ZonMw.

Daarnaast staat deze editie vol met nog meer interessante artikelen:

  • Zieke kinderen krijgen na ontslag uit het ziekenhuis niet altijd de zorg die nodig is. Een nieuwe kwaliteitsstandaard moet verbetering brengen.
  • Een reportage over hoe sociaal makelaars in Gouda de vraag van burgers verbinden met het aanbod.
  • De ontdekking van onderzoekers van het Amsterdam UMC rond de vraag wat bijniertumoren bij kinderen resistent maakt tegen chemokuren.
  • In de column pleit stamcelhoogleraar Christine Mummery voor het dichten van de kloof tussen de verwachtingen van artsen en fundamenteel onderzoekers.
  • En evolutionair bioloog Daniel Rozen vertelt over de verschillen in wetenschapscultuur nadat hij verhuisde van de VS naar Leiden.
  • Het programma TopZorg financierde zorg en onderzoek in drie niet-academische ziekenhuizen. Vanwege de goede resultaten komt er een vervolg.

Gratis abonnement

Naast de achtergrondartikelen staat in elke editie van Mediator een selectie van afgeronde projecten. Het abonnement van de digitale Mediator is gratis. Op de abonneerpagina vult u uw e-mailadres in en vinkt u Mediator aan. Bij elke nieuwe editie ontvangt u een attendering.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website