Twaalf postdocs verpleegkunde starten maandag 8 februari 2016 met een tweejarig leiderschapsprogramma verpleegkunde. Het leiderschapsprogramma is een unieke activiteit om de onderzoeksinfrastructuur voor verpleegkunde te verbreden.

Er staan te weinig postdoctorale onderzoekers verpleegkunde klaar om een hoogleraarspositie in te vullen. Daarom hebben Universiteit Utrecht, Radboud Universiteit Nijmegen en Universiteit Maastricht met subsidie vanuit ZonMw het initiatief genomen om een leiderschapsprogramma te ontwikkelen. Postdocs met hoogleraarschapskwaliteiten, die maximaal 5 jaar geleden gepromoveerd zijn, worden in een tweejarig leiderschapsprogramma voorbereid op het hoogleraarschap.

Mentoren

In het programma wordt gewerkt met mentoren die de deelnemers helpen om zich te ontwikkelen tot excellente onderzoekers. Het programma richt zich op het verwerven van de juiste competenties, zodat de onderzoekers hun eigen zichtbaarheid vergroten, succesvol financiering voor onderzoek kunnen binnenhalen, hun vakgebied kunnen profileren en goed kunnen samenwerken.

Internationaal karakter

Bijzonder is het internationale karakter van het programma. Vanaf de start zijn internationale samenwerkingspartners betrokken om het talent mee te vormen.

Investering

ZonMw investeert in de ontwikkeling en opstart van het leiderschapsprogramma vanuit het programma Tussen Weten en Doen zodat de betrokken organisaties het opleidingsprogramma na deze eenmalige investering op eigen initiatief kunnen herhalen. Het programma Tussen Weten en Doen richt zich op het versterken van de onderzoeksinfrastructuur voor wetenschappelijk onderzoek voor verpleging en verzorging en op het verhogen van de kwaliteit van het verpleegkundig en verzorgend handelen.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website