Op 26 januari 2017 gaat de subsidieoproep HDHL INTIMIC open binnen het JPI HDHL (Joint Programming Initiative, Healthy Diet for a Healthy Life). Doel van deze oproep is internationale projecten te financieren die het causale verband tussen voeding, het microbioom en humane gezondheid onderzoeken.

In deze subsidieoproep zijn 9 Europese landen betrokken die in samenwerking met de Europese Commissie onderzoek op dit gebied financieren. De deelnemende landen stellen gezamenlijk ruim 8 miljoen euro beschikbaar, waarvan Nederland 1 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld.
Transnationale voorstellen kunnen tot en met 5 april 2017 worden ingediend.

Waarom onderzoek naar het microbioom?

Voeding is een belangrijke factor voor de samenstelling en de functie van het microbioom dat invloed heeft op humane gezondheid en het ontstaan van chronische aandoeningen. De precieze invloed die het microbioom heeft bij het bevorderen van gezondheid en welke rol voeding daarin speelt is echter nog onduidelijk. Dit is de reden dat het JPI HDHL een nieuwe subsidieronde opent die focust op de relatie tussen het microbioom, voeding en gezondheid.

Meer informatie

 


Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website