Houd 7 juni 2018 alvast vrij in uw agenda! NWO zal namelijk nog dit jaar een programmaronde starten rondom de Nationale Wetenschapsagenda. In 2018 is daarvoor 70 miljoen euro extra beschikbaar, oplopend tot 108 miljoen in 2019 en 130 miljoen vanaf 2020. Daarom is er een informatie- en netwerkbijeenkomst voor de route Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs over deze komende NWA-brede call. Deze bijeenkomst is voor alle partijen op het gebied van jeugd. Meer informatie volgt half mei.

Beeld Shutterstock

Voor wie

Iedereen die geïnteresseerd is in het doen van onderzoek in het jeugdveld: van onderwijs tot jeugdzorg, van gelijke kansen tot opvoeding. Onderzoekers, maar zeker ook praktijkprofessionals die geïnteresseerd zijn in deelname aan onderzoek zijn welkom.

Informatiebijeenkomst 7 juni 2018

De informatiebijeenkomst vindt plaats in Utrecht van 14.30 – 17.00 uur. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de NWA-brede call waarin het is mogelijk om grote onderzoeksvoorstellen in te dienen.  Ook worden de belangrijkste thema’s uit de kennisagenda Jeugd besproken. Daarnaast is er uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken. Vanaf half mei kunt u zich inschrijven via de NRO-website.

Programma Nationale Wetenschapsagenda

Binnen het NWA programma is ruimte voor grote aanvragen, zowel in middelen als in consortium. Om deze reden is er tijdens de bijeenkomst ruimte om te netwerken.

Het beschikbare budget voor de NWA is 70 M€ in 2018, 108 M€ in 2019, 130 M€ in 2020. Dit is bestemd voor fundamenteel, toegepast en praktijkgericht onderzoek. Het onderzoek moet passen binnen één of meerdere van de 25 NWA-routes, interdisciplinair van karakter zijn en leiden tot wetenschappelijke en maatschappelijke ‘doorbraken’.

Route Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs

In de route Jeugd staat het kind centraal. Met een breed scala aan onderzoeks-, praktijk- en beleidspartners wordt op dit moment de kennisagenda Jeugd opgesteld. Ook de jeugd zelf en ouders worden betrokken. De belangrijkste thema’s uit de kennisagenda worden tijdens de bijeenkomst gepresenteerd.

Meer informatie

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website