Industrial Doctorates: zestien promovendi aan de slag in het bedrijfsleven

NWO financiert via het Industrial Doctorates-programma zestien promovendi die hun onderzoek zowel bij een kennisinstelling als bedrijf gaan uitvoeren. Van de gehonoreerde projecten van de Industrial doctorates, zijn de projecten van Rooijakkers, Lam & Henning binnen het ZonMw domein.

Wanneer een bedrijf en kennisinstelling nauw met elkaar samenwerken vergroot dit de kans dat de kennis daadwerkelijk zijn weg vindt naar de praktijk. Het Industrial Doctorates-programma draagt bij aan de intensieve samenwerking en richt zich daarbij sterk op de talentontwikkeling van de promovendus. Speciale aandacht was er voor samenwerking met het mkb dat gezien wordt als motor van innovatie. In zeven promotienderzoeken gaat de promovendus aan de slag bij een mkb-bedrijf.

Pilot

Het betreft een pilot waardoor het voorlopig eenmalig is dat NWO deze financiering toekent. Het Industrial Doctorates-programma kon rekenen op veel belangstelling. In totaal kwamen ruim 145 aanvragen binnen, waarvan 44 aanvragen  zijn geselecteerd voor het doorlopen van de volledige beoordelingsprocedure. Na de beoordelingsprocedure kende NWO aan zestien projecten financiering toe.

NWA

Het budget van 3,4 miljoen euro is afkomstig van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap als startimpuls voor de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Als onderdeel van de subsidievoorwaarden leveren deelnemende kennisinstellingen een bijdrage op het gebied van infrastructuur en begeleiding van de promovendi en leveren betrokken private partijen cofinanciering.

Toekenningen

De zestien projecten waarbinnen een promovendi aan de slag gaan staan hieronder in alfabetische volgorde vermeld. De lijst is opgesplitst naar Industrial Doctorates in mkb en Industrial Doctorates in grotere bedrijven.
Bekijk de 16 projecten