Onlangs is de website Humane Endpoints (humane eindpunten in dierexperimenteel onderzoek) door het tijdschrift Lab Animal, het belangrijkste tijdschrift in Amerika voor het proefdierkundige veld, beoordeeld en heeft op alle criteria de hoogst haalbare score gekregen. De website is mede door financiering van ZonMw binnen het programma Dierproeven Begrensd tot stand gekomen en verder uitgebreid.

De belangrijkste punten uit de beoordeling van het tijdschrift zijn: 'Het is een goed georganiseerde en overzichtelijke site. Daarbij is het een prachtige website met materiaal dat als snelle referentie, verdere verdieping of studiemateriaal gebruikt kan worden. De website zal zeker een bruikbare bron van informatie zijn voor mensen in het proefdierveld wereldwijd'.

Voorkomen van ongerief bij proefdieren

De Humane Endpoints-website leert humane eindpunten te herkennen in proefdieren. Dit voorkomt verder ongerief bij dieren, door de dieren uit het experiment te halen onder andere door euthanasie of pijnbestrijding toe te passen. De website draagt bij aan verfijning: het voorkomen van onnodig ongerief bij proefdieren.

Wereldwijd

De website wordt al succesvol gebruikt in verschillende proefdierkundecursussen wereldwijd. De site heeft 1200 unieke bezoekers per maand en bijna 500 geregistreerde gebruikers voor het gesloten gedeelte van de site. De website is in het Engels, Spaans, Nederlands en Frans beschikbaar en er wordt nog gewerkt aan een Duitse vertaling.

De Humane Endpoints-website is, samen met de Interspecies Database, onderdeel van het 3V-databaseprogramma van het 3Rs-Centre Utrecht Life Sciences.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website