De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) heeft hun eerste nationale kennisagenda gepubliceerd. Hiermee agenderen de plastisch chirurgen de tien meest urgente zorgvragen uit het vakgebied waar de komende vijf jaar onderzoek naar moet worden gedaan. Henk Smid, directeur ZonMw, heeft de eerste kennisagenda van de NVPC afgelopen zaterdag in ontvangst genomen.

De NVPC hoopt met de kennisagenda samenwerking in wetenschappelijk onderzoek van plastisch chirurgen te stimuleren, en op deze wijze gerichte subsidies aan te kunnen vragen voor onderzoeken die de patiënt de meeste ‘winst’ bieden. De kennisagenda is opgesteld in samenwerking met een twintigtal belanghebbenden zoals patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en Zorginstituut Nederland.

De kennisagenda is ontstaan uit een longlist van 454 vraagstukken en heeft een top 10 aan onderzoeksvragen. De realisatie van onderzoek naar deze top 10 is in grote mate afhankelijk van financiering van de onderzoeken. Met de kennisagenda hoopt de NVPC een duidelijker focus te hebben aangebracht op wat prioriteit moet krijgen zodat er kan worden ingezet op onderzoek wat de patiënt het meest oplevert.

Meer informatie

Kennisagenda Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website