TNO is gestart met de voorbereidingen voor de ontwikkeling van 3 nieuwe jgz-richtlijnen: Ondergewicht, Extremiteiten en Afwijkende groei. TNO komt graag in contact met jgz-organisaties die deel willen nemen aan één van de praktijktesten.

De nieuwe richtlijnen ondersteunen jgz-professionals in hun handelen. Ook wordt aangesloten op de meest recente wetenschappelijke kennis en best practices. Het is zeer belangrijk dat richtlijnen écht toepasbaar zijn in jgz-organisaties en dat input uit het veld verwerkt wordt in de uiteindelijke richtlijnen. De deelname van diverse jgz-organisaties en disciplines in een praktijktest is daarom onmisbaar.

Praktijktesten

TNO komt graag in contact met jgz-organisaties die deel willen nemen aan één van de praktijktesten. Bij deelname zullen 10 professionals betrokken worden bij de praktijktest, de deelnemende disciplines varieert per thema. Alle praktische informatie lees je in de link hieronder.

ZonMw-programma Richtlijnen 2013 - 2018

De jgz-richtlijnen Ondergewicht, Extremiteiten en Afwijkende groei worden ontwikkeld vanuit het ZonMw-programma Richtlijnen 2013 – 2018. Dit programma moet leiden tot verdere professionalisering en uniformering in de jeugdgezondheidszorg. Het programma richt zich primair op de ontwikkeling en herziening van richtlijnen voor de jeugdgezondheidszorg, gerelateerd aan de rol van de JGZ binnen het basistakenpakket, inclusief een praktijktest.

Downloads

Praktische informatie voor deelname aan praktijktest

Meer informatie

Voor meer informatie over de praktijktest en het opgeven van de organisatie kan contact opgenomen worden met Caren Lanting (TNO).

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website