Het afgelopen jaar startten er 16 nieuwe projecten die inzetten op een verbeterde samenwerking tussen gemeenten en zorgverzekeraars voor mensen met verward gedrag.

Samenwerking beide partijen

De ondersteuning en zorg voor mensen met onder andere verward gedrag wordt zowel door gemeenten als zorgverzekeraars gefinancierd. Daarom is samenwerking tussen beide partijen van cruciaal belang. Het organiseren van gelijktijdige zorg en ondersteuning is niet altijd eenvoudig. 

Nieuwe projecten

Met behulp van subsidie van ZonMw zijn in april 12 nieuwe projecten van start waarin gemeenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders samen werken aan een integraal zorg- en ondersteuningsaanbod voor mensen met verward gedrag. 

Van de 12 projecten zijn er 5 projecten begonnen met een startsubsidie. De overige 7 projecten gaan aan de slag met een uitvoeringssubsidie. Binnen al deze projecten gaan gemeenten, vanuit hun rol als regisseur, de samenwerking aan met zorgaanbieders en andere partners om integrale zorg en ondersteuning te bieden voor mensen met verward gedrag. 

Ook aan de slag?

Wilt u ook aan de slag met een integraal aanbod van zorg en begeleiding voor mensen met verward gedrag? In de zomer van 2019 wordt een nieuwe subsidiemogelijkheid geopend voor organisatie van integrale zorg en begeleiding voor mensen met verward gedrag. Houd hiervoor onze website in de gaten. 

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van subsidieoproepen, maar ook van projectresultaten en andere ontwikkelingen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief Geestelijke gezondheid en/of volg ons op LinkedIn.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website