Gehonoreerde projecten in ronde 1 - Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

In open ronde 1 van het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg (GGH) is aan 5 projecten subsidie toegekend. Binnen deze projecten gaat het om doelmatigheidsonderzoek naar de integrale hulpmiddelenzorg. Waar zetten de 5 projecten op in?

Aan deze 5 projecten is subsidie toegekend in open ronde 1:

Orthopedische schoenen

Er is een nieuwe zorgprocedure voor het aanmeten en gebruiken van orthopedische schoenen, Hierbij gaat het om een combinatie van digitaal aanmeten en ‘motivational interviewing’. Is deze procedure (kosten)effectiever dan de gebruikelijke zorg voor patiënten met diabetische voetproblematiek? Bekijk het project.

Handprothesen

Is de bionische handprothese (kosten)effectiever dan een standaard handprothese? Binnen dit project worden de handprothese en de integrale zorg hier omheen geëvalueerd. Ook levert dit project een online keuzehulp op voor gebruikers van handprothesen. Bekijk het project.

Gepersonaliseerde orthese

Uit dit project zal blijken hoe (kosten)effectief de gepersonaliseerde orthese zorg is bij patiënten met een neuromusculaire aandoening en ervaren loopproblematiek. Bekijk het project.

Herbruikbaar katheter

Mensen die moeite hebben om hun blaas te legen gebruiken hiervoor wegwerpkatheters. In dit project wordt onderzocht of herbruikbare katheters een goed en (kosten)effectiever alternatief zijn.  Bekijk het project.

Impact van de Module Continentie Hulpmiddelen

Met de Module Continentie Hulpmiddelen wordt het gebruik van incontinentiematerialen afgestemd op de patiënt. In dit onderzoek wordt gekeken of het gebruik van de module ervoor zorgt dat patiënten beter functioneren en hun hulpmiddelen (kosten)effectiever gebruiken als deze module wordt gevolgd. Bekijk het project.

Stimuleringssubsidies

Ook zijn er stimuleringssubsidies toegekend aan 8 projecten.

Open ronde 2

In Open Ronde 2 van het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg zijn 11 projectideeën ingediend. Lees meer over de status en tijdpad.