De e-learning ‘Je ziet het niet’ is vernieuwd. Deze e-learning helpt medewerkers die in hun dagelijks werk in contact komen met mensen met een niet-zichtbare beperking en is ontwikkeld binnen het project ‘Toetsen e-learning herkenning LVB’.

Meer kennis en tips over niet-zichtbare beperkingen

Wilt u collega’s, medewerkers of organisaties in uw netwerk meer kennis en tips meegeven om mensen met een niet-zichtbare beperking nog beter te herkennen en te helpen? Stel dan de e-learning ‘Je ziet het niet’ eens aan hen voor. De e-learning gaat voornamelijk over mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), autisme of een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Maar de vernieuwde e-learning kan zeker ook breder toegepast worden, bijvoorbeeld voor contact met mensen met dementie. De e-learning is gratis online beschikbaar. Het doorlopen van de e-learning duurt slechts 30 minuten.  

Handreiking voor leidinggevenden

De ontwikkelde handreiking is speciaal voor leidinggevenden. Het is een aanvulling op de e-learning en helpt medewerkers en organisaties om met de informatie uit de e-learning te oefenen en om tips en ervaringen met elkaar uit te wisselen – met verschillende werkvormen. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft de e-learning onderzocht en hieruit is naar voren gekomen dat de e-learning - in combinatie met aanvullende werkvormen - medewerkers nog beter in staat stelt om de informatie uit de e-learning in praktijksituaties toe te passen. De werkvormen vindt u terug in de implementatiehandreiking.

Meer informatie?

•    De e-learning, de checklist en tips en de handreiking voor leidinggevenden
•    De artikelenreeks ‘Jonge mensen met een licht verstandelijke beperking zelf aan zet’ (deel 2, toegankelijkheid). Hier vindt u ook een link naar poster, de checklist en tips en de handreiking. U leest ook meer over andere projecten over toegankelijkheid vanuit het programma Gewoon Bijzonder.  
 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website