Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) lanceert de app ‘JGZ-richtlijnen’ voor professionals in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). De app biedt snelle toegang tot aanbevelingen van alle 29 wetenschappelijk onderbouwde JGZ-richtlijnen. De gratis app is vanaf vandaag te downloaden voor iOS en Android.

De app JGZ-richtlijnen:

  • Biedt snelle toegang tot alle JGZ-richtlijnen
  • Bevat een uitgebreide zoekfunctie
  • Brengt de belangrijkste aanbevelingen per richtlijn snel in kaart
  • Houd je op de hoogte van ontwikkelingen rondom de JGZ-richtlijnen
  • Maakt het mogelijk een eigen profiel aan te maken met voorkeursinstellingen
  • Biedt de mogelijkheid direct feedback te geven op de richtlijnen of op de app
  • Biedt naast aanbevelingen ook overzichtskaarten, publicaties, folders en links

JGZ-richtlijnen

De JGZ maakt steeds meer gebruik van wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen. Deze leveren een belangrijke bijdrage aan het vakmanschap van de JGZ. Sinds 2012 ondersteunt het NCJ de implementatie van JGZ-richtlijnen met subsidie van ZonMw, deze app is hier ook onderdeel van. Bij het ontwikkelen van de app is feedback van JGZ-professionals gebruikt om de functionaliteiten aan te sluiten op hun behoeften, zoals de zoekfunctie en toevoeging van handige bijlagen en links.

Meer weten over richtlijnen en de onderbouwing ervan? Ga naar de website van het NCJ. 

Richtlijnen Jeugdgezondheidszorg 2013-2018

Dit project maakt onderdeel uit van het ZonMw-programma Richtlijnen Jeugdgezondheidszorg 2013-2018. Het programma heeft tot doel om de kwaliteit van de uitvoering van het basistakenpakket jeugdgezondheidszorg te verbeteren door de ontwikkeling en herziening van JGZ-richtlijnen, samenwerkingsrichtlijnen met andere sectoren en producten ter ondersteuning van de implementatie. Hiermee worden professionals uitgerust met kennis en vaardigheden om hun werk goed te kunnen doen, draagt het programma bij aan uniformering van de beroepsbeoefening en aan kwaliteitsverbetering van en kwaliteitsborging in JGZ-organisaties. Het programma draagt zo bij aan de fysieke, psychische en sociale gezondheid van kinderen in Nederland en aan de ondersteuning van ouders in de opvoeding. 

Meer informatie 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website