Om onderzoek aan te laten aansluiten bij de leefwereld van jongeren, is het van groot belang om hen actief te betrekken. Maar hoe werk je samen op een manier die ook écht van betekenis is voor zowel onderzoekers als jongeren? Dat leer je in de masterclass die ZonMw in samenwerking met YoungXperts aanbiedt op vrijdag 25 november.

Waar gaat de masterclass over?

In de masterclass Jongerenparticipatie ontdek je aan de hand van praktijkervaringen en concrete tips hoe je participatieprocessen en -instrumenten inzet op een manier die past bij jongeren. Hoe – en op welk moment – bereik je bijvoorbeeld de juiste doelgroep? Hoe bouw je een inclusieve, duurzame en gelijkwaardige samenwerking op? Wat voor werkvormen zet je in? En hoe koppel je de bevindingen terug?

Wie mag deelnemen?

Onderzoekers die (enigszins) ervaring hebben met jongerenparticipatie of hier op korte termijn concrete plannen op hebben zijn welkom om deel te nemen. Onderdeel van de masterclass is namelijk dat je een casus of vraagstuk uit je eigen project inbrengt en hiermee aan de slag te gaat.

Wie geeft de masterclass?

De masterclass wordt gegeven door Lysanne te Brinke en Kayla Green van het jongerenparticipatieplatform YoungXperts. Samen met een groep collega’s van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben zij dit platform opgericht om ervoor te zorgen dat wetenschappers en jongeren elkaar beter kunnen vinden en helpen. De kennis en ervaring die zij in de afgelopen jaren hebben opgedaan, delen ze nu graag met jou.

Heb je interesse om deel te nemen?

Bekijk hier het programma en meld je aan. De masterclass wordt gegeven op 25 november van 10.00 – 17.00 uur in de Social Impact Factory in Utrecht. Deelname is kosteloos. Er kunnen 20 deelnemers meedoen, dus wacht niet te lang!

Meer weten?

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website